Decizie oficială: SUA retrage 12.000 de militari din Germania. O parte dintre ei ar putea fi relocați în zona Mării Negre

  • 29 Iulie 2020 18:16
Decizie oficială: SUA retrage 12.000 de militari din Germania. O parte dintre ei ar putea fi relocați în zona Mării Negre

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania. Decizia care aparține președintelui Donald Trump va dura câțiva ani și va costa statul american miliarde de dolari, scrie CNN, care citează oficiali americani.

Dintre trupele care părăsesc Germania, aproximativ 5.400 vor rămâne în Europa. Restul de 6.400 de militari și familiile lor se vor întoarce în SUA și se vor reloca în timp, în Europa, pe bază de rotație, notează DIG24.RO

Ministrul american a spus că o parte dintre aceștia vor fi relocați în zona Mării Negre, fără să numească țările în care vor fi amplasați.

Oficialii apărării au declarat că relocarea va costa miliarde de dolari, deoarece va fi necesară o nouă construcție militară atât în ​​Europa, cât și în SUA pentru a adăposti trupele suplimentare.

Planul ar putea fi inversat în cazul în care Trump pierde alegerile din noiembrie, susțin oficiali americani.

Trump a spus că retragerea vine ca urmare a neîndeplinirii obiectivului NATO de a investi 2% din PIB în apărare.

„Una dintre singurele țări care nu a fost de acord să plătească ceea ce ar trebui să plătească este Germania. Deci, am spus că până când vor plăti vom retrage soldații noștri, un număr dintre soldații noștri, aproximativ jumătate”, a spus Trump luna trecută.

Secretarul de Stat americanMark Esper, a precizat însă că unul dintre motivele relocării militarilor din Germania în alte state europene ține de descurajarea Rusiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău