Decizia magistraților Curții de Apel la cererea de a-l elibera pe Dorin Drăguțanu din arest la domiciliu

  • 12 Martie 2020 19:18
Decizia magistraților Curții de Apel la cererea de a-l elibera pe Dorin Drăguțanu din arest la domiciliu

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, rămâne în arest. Potrivit agenției INFOTAG, decizia a fost luată joi de Curtea de Apel Chișinău.

Judecătorii au respins cererea avocaților, menținând decizia instanței primare privind arestarea lui Drăguțanu pentru 30 de zile. El este deținut în penitenciarul nr. 13, fiind acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare. Dorin Drăguțanu pledează nevinovat.

În arest pentru 30 de zile mai rămân fostul viceguvernator al BNM, Emma Tăbîrță, viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu și șeful departamentului de supraveghere specială al BNM, Ion Ropot. Viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, a fost eliberat la scurt timp după reținere. Procurorul nu a cerut pentru el mandat de arest pentru 30 de zile, făcând referire la faptul că acesta a acceptat să coopereze cu ancheta. Presa a scris că el a fost eliberat după ce soția sa, Ruxanda Glavan, care este deputat din partea Partidului Democrat, a dat asigurări că nu va părăsi fracțiunea, care se află în proces de creare a unei coaliții în Parlament cu Partidul Socialiștilor.

Toate persoanele reținute sunt acuzate de escrocherii și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare ă. Prejudiciul cauzat de aceștia la bugetul de stat este estimat la peste 2 miliarde de lei. În acest dosar sunt peste 40 de persoane cu statut de bănuit sau acuzat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău