Decizia ANRE de majorare a marjei comerciale la vânzarea produselor petroliere a fost publicată în Monitorul Oficial

  • 26 Iunie 2023 13:02
Decizia ANRE de majorare a marjei comerciale la vânzarea produselor petroliere a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de majorare cu 17 bani a marjei comerciale la vânzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, pentru semestrul doi al anului curent, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, din 1 iulie 2023, marja comercială va constitui 3 lei și 08 bani per litru, față de 2 lei și 91 de bani cât este în prezent, scrie sursa citată.

Mai exact, dacă actualmente, la comercializarea unui litru de benzină COR 95 sau de motorină este aplicată o marjă comercială de 2 lei și 91 de bani, din 1 iulie, această cifră va crește cu 17 bani și va constitui 3 lei și 08 bani. 

Hotărârea ANRE intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial și poate fi contestată în termen de 30 de zile la autoritatea emitentă.

Marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard include toate cheltuielile operatorilor din piață cu importul și comercializarea produselor petroliere, cum ar fi: cheltuieli de transport și de asigurare până pe teritoriul Republicii Moldova (inclusiv marja rafinăriei), cheltuielile de manipulare și depozitare, toate celelalte cheltuieli pe teritoriul Moldovei aferente vânzării cu amănuntul a carburanților (salarii, uzura mijloacelor fixe, leasingul operațional etc.), precum și un eventual profit care poate fi obținut de către companii, în condiții de aplicare a principiului de eficiență în activitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău