De ziua mondială a migrantului și refugiatului, Papa Francisc face apel la o lume "mai incluzivă"

  • 26 Septembrie 2021 19:25
De ziua mondială a migrantului și refugiatului, Papa Francisc face apel la o lume

Papa Francisc a făcut apel duminică, în Piața San Pietro, la "o lume mereu mai incluzivă", cu ocazia Zilei mondiale a migrantului și refugiatului, relatează AFP.

"Suntem chemați să construim o lume mereu mai incluzivă, care nu exclude pe nimeni", a declarat Suveranul Pontif de la o fereastră a palatului apostolic, la finalul tradiționalei rugăciuni Angelus, scrie Agerpres.

"Mă alătur celor care celebrează această zi în lume", a subliniat el, salutând din Piața San Pietro numeroasele comunități străine.

"Trebuie să mergem împreună, fără frică, alături de cei mai vulnerabili: migranți, refugiați, persoane strămutate, victime ale traficului, abandonați", a spus Papa Francisc, care a făcut din primirea de migranți una din marile teme ale pontificatului său, început în 2013.

Papa, el însuși provenit dintr-o familie de migranți italieni instalați în Argentina, a făcut apel la credincioși și la turiști să vadă o sculptură monumentală din argilă și bronz care a fost instalată la solicitarea sa în Piața San Pietro în septembrie 2019, reprezentând 140 de migranți din diferite țări sau perioade istorice și de diferite religii, înghesuiți într-o barcă.

"Nu închideți ochii în fața speranței lor", aceea "de a reîncepe să trăiască", a spus Suveranul Pontif.

Papa a denunțat anterior în general "închiderea", "rădăcina pentru atât de multe rele ale istoriei, pentru absolutismul care deseori a generat dictaturi și pentru atâtea violențe împotriva a ceea ce este diferit".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău