Ce urări își transmit copiii de Ziua lor: „Le urez tuturor copiilor să se bucure de viață și să-și trăiască copilăria în pace”

  • 01 Iunie 2022 13:55
Ce urări își transmit copiii de Ziua lor: „Le urez tuturor copiilor să se bucure de viață și să-și trăiască copilăria în pace”

O serie de acțiuni cultural artistice sunt organizate astăzi de Ziua Internațională a Copilului în Chișinău. În spațiul din preajma preturii sectorului Centru din strada Bulgară a avut loc un concert în care au evoluat ansamblurile artistice din sector. Radio Chișinău a aflat de la copiii și părinții acestora ce înseamnă să fii copil și ce le urează aceștia copiilor din întreaga lume de ziua lor:

”Copil înseamnă când ești liber și faci familia să fie fericită”,

”Copil nu înseamnă doar joacă, copil înseamnă fericire, lucruri interesante trăite împreună cu familia”,

 ”Copilăria niciodată nu se pierde” ,

”Copil înseamnă să fiu liberă și să nu mă grăbesc să cresc”,

”Le urez tuturor copiilor să se bucure de viață și să-și trăiască copilăria în pace” sunt câteva dintre mesajele copiilor de ziua lor.

 

În același timp și părinții își doresc pace pentru a-și crește micuții în armonie și a le oferi un viitor luminos:

”Avem nevoie de pace. Dacă o să fie pace noi ca părinți avem responsabilitatea ca ei să crească frumos. Să aibă dreptul la educație, la libertate.”

”Doresc copiilor ca aceea ce ei visează să se împlinească. De exemplu Păvălaș, copilul mei cel mai mic visează să fie polițist sau militar. Eu îmi fac cruce și îmi spun că pe parcursul a 10-15 ani poate va fi altă lume, și va fi mai bine. Le doresc tuturor PACE.”

Potrivit datelor statistice, la începutul acestui an, numărul minorilor de până la 17 ani în Republica Moldova era de aproape 560 de mii sau  21,5% din numărul total al populației.

Numărul copiilor născuți, în 2021, a constituit 29,2 mii, fiind în descreștere cu 5,2%, față de anul precedent.

Rata natalității înregistrată anul trecut a constituit 11,2 născuți la 1000 de locuitori, fiind cea mai joasă din ultimii 5 ani, potrivit Biroului Național de Statistică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău