De la ABC la BAC - ediția din 22 martie

  • 28 Martie 2014 15:05
De la ABC la BAC - ediția din 22 martie

În programul de astăzi vom vorbi despre situațiile de conflict între adolescenți. De asemenea vă vom prezenta istoria primei femei care a participat la Jocurile Olimpice.

Adolescența este o perioadă în dezvoltarea personalității noastre, când apar mai des conflicte interioare, dar și cu semenii noștri. Fiind o perioadă în care suntem mai emotivi și vulnerabili, adesea putem nimeri în situații de conflict cu colegii noștri. Din ce cauze apar situațiile de conflict între tineri? Cum pot fi prevenite acestea? La cine să apelăm când avem de rezolvat un conflict?  - sunt întrebări la care ne ajută să răspundem psihologul Svetlana Gorea.

Suntem în toiul unei frumoase primăveri, care pe mulți îi predispune la creație. Este și cazul interpretului Max Oazo, care a lansat recent o nouă piesă. După ce vara trecută s-a lansat în showbiz cu piesa Tu ești vara – în această primăvară revine cu piesa - Și tu – un blues modern de dragoste. 

La rubrica de sport, istoricul Octavian Țîcu ne prezintă istoria primei femei care a participat la primele Jocuri Olimpice, din 1896, Stamata Revithi. Astfel ea a creat premisele pentru participarea femeilor în sport. Stamata Revithi a vrut să participe la competiție, după cum a spus ea, pentru a-i oferi copilului său o condiție materială mai bună.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău