De ce Platon nu este în lista sancțiunilor UE? Răspunsul Maiei Sandu

  • 05 Iunie 2023 12:30
De ce Platon nu este în lista sancțiunilor UE? Răspunsul Maiei Sandu

„Lista este deschisă…”. Maia Sandu întrebată astăzi, 5 iunie, de ce Veaceslav Platon, care a părăsit Rep. Moldova fiind vizat în dosare legate de escrocherie și spălare de bani, nu se află în lista recentă de sancțiuni a Uniunii Europene. Șefa statului a precizat că, în momentul în care se adună toate probele, acestea sunt transmise instituțiile europene, scrie Radio Chișinău.

„Această întrebare trebuie adresată UE. Această listă este una deschisă. În momentul în care apar probe suplimentare despre acțiunile curente ale unor persoane, care participă la acțiunile de destabilizare, care vor să atragă R. Moldova în război… aceste persoane riscă să ajungă în această listă. Este un proces curent. În momentul în care se adună probe, aceste probe sunt transmise instituțiilor europene, acestea  le examinează și iau decizii, a declarat Maia Sandu.

Amintim că săptămâna trecută Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene a adoptat lista primelor persoane sancționate pentru activități de destabilizare a Republicii Moldova, printre care se numără fugarii Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și Gheorghe Cavcaliuc. 

În listă se mai regăsește și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, pe numele căreia sunt deschise dosare ce țin de finanțarea ilegală a partidului și falsificarea rapoartelor financiare ale formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău