De azi înainte FIECARE va putea să-și expună părerea vizavi de manuale

  • 20 Martie 2015 15:08
De azi înainte FIECARE va putea să-și expună părerea vizavi de manuale

Ministerul Educației a lansat un portal electronic care oferă posibilitatea elevilor, părinților și profesorilor să își exprime părerile referitoare la calitatea manualelor.

O rubrică în acest sens poate fi accesată de pe site-ul ministerului www.edu.gov.md, unde sunt afișate 38 de titluri de manuale ale căror conținuturi urmează a fi revizuite, a declarat ministrul adjunct al Educației, Igor Grosu.

Dacă până în prezent la revizuirea manualelor era antrenat doar un cerc restrâns de pedagogi, acum se încearcă implicarea tuturor actorilor din procesul educațional, a subliniat Igor Grosu.

„Acest proces să-l facem deschis pentru mai multă lume și, în primul rând, pentru cei care sunt beneficiari: pentru elevi, pentru toți profesorii și, nu în ultimul rând, pentru părinți”, a declarat Igor Grosu.

Astfel, doritorii vor putea să aprecieze calitatea manualelor și să își exprime părerile despre modificările care ar trebui operate. Ulterior, aceste opinii vor fi transmise unor grupuri de lucru formate din profesori, care le vor analiza și le vor preda editurilor pentru tipărire, după aprobarea Ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău