De astăzi, 15 ianuarie, pot fi depuse cererile în cadrul programului LEADER, apelul II

  • 15 Ianuarie 09:47
De astăzi, 15 ianuarie, pot fi depuse cererile în cadrul programului LEADER, apelul II

De astăzi și până pe 23 februarie pot fi depuse cererile în cadrul Programului LEADER, apelul II. Vor fi selectate grupurile de acțiune locală (GAL) și aprobate strategiile de dezvoltare locală pentru finanțare din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că apelul de propuneri este destinat grupurilor de acțiune locală care funcționează în conformitate cu principiile abordării LEADER și dispun de o strategie de dezvoltare locală aprobată de adunarea generală a grupului.

Alocația financiară anuală pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER constituie până la 5% din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Abordarea LEADER este implementată pe un teritoriu compus din mai multe localități învecinate care dispun de resurse și potențial local comun și doresc să conlucreze în scopul dezvoltării locale. Grupul de acțiune locală este un parteneriat local instituționalizat. Membrii GAL sunt organizațiile, instituțiile, liderii locali – reprezentanți ai sectorului public, antreprenorial și civic, care împreună gestionează procesele de dezvoltare locală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău