David Sassoli speră că ședințele Parlamentului European vor putea fi reluate în septembrie, la Strasbourg

  • 19 Iunie 2020 15:07
David Sassoli speră că ședințele Parlamentului European vor putea fi reluate în septembrie, la Strasbourg

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, și-a exprimat vineri speranța că eurodeputații își vor putea relua sesiunile plenare la Strasbourg începând cu luna septembrie, informează AFP, preluat de Agerpres.

Legislativul european, care în vremuri normale se reunește în fiecare lună (cu excepția lunii august) la Strasbourg - sediul său central, chiar dacă o mare parte dintre lucrări au loc la Bruxelles - și-a modificat regulile de funcționare pentru a se plia normelor de carantină și restricțiilor de circulație introduse în Uniunea Europeană pentru a stopa pandemia de coronavirus.

''Vrem să revenim la Strasbourg. Cred că în septembrie va fi posibil, dacă sunt întrunite condițiile. Sper că în septembrie va fi posibil să revenim la o viață normală în Parlament. Pentru noi, o revenire la Strasbourg va însemna finalizarea acestei perioade de urgență'', a apreciat Sassoli într-o conferință de presă.

Sassoli a discutat cu autoritățile franceze, cu primarul Strasbourgului și cu prefectul regiunii, precum și cu secretarul de stat însărcinat cu afacerile europene Amélie de Montchalin.

Din martie, lucrările Parlamentului European se desfășoară exclusiv la Bruxelles și numai prin teleconferință, inclusiv sesiunile plenare.

Sesiunea din septembrie figurează în calendar ca durând patru zile, cu începere din data de 14 septembrie, o zi de luni.

Sediul Parlamentului European de la Strasbourg, capitala Alsaciei, una dintre regiunile Franței cele mai afectate de COVID-19, a fost transformat într-un uriaș centru de depistare a coronavirusului, cu o capacitate de realizare a 2.000 de teste pe zi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău