David Popovici a câștigat a doua medalie la JO de la Paris: Bronz la 100 m liber

  • 01 August 08:37
David Popovici a câștigat a doua medalie la JO de la Paris: Bronz la 100 m liber

David Popovici a câștigat medalia de bronz în proba de 100 metri liber. Este a doua medalie a lui David Popovici după aurul câștigat la 200 metri liber.

„Racheta” României a încheiat pe locul trei, cu un timp de 47,49 secunde.

Primul a încheiat chinezul Pan Zhanle, care a stabilit un nou record mondial cu timpul de 49,49 secunde, în timp ce australianul s-a clasat pe locul al doilea, cu 47,48 secunde.

La finalul cursei, după ce le-a mulțumit românilor de pretutindeni care l-au susținut la Jocurile Olimpice, David Popovici a ținut un discurs manifest adresat politicienilor și a cerut investiții în sportul românesc.

„(...) Foarte mulți români, extrem de multe steaguri, mi-am auzit numele de peste tot, am auzit România de peste tot, dar sunt conștient că acasă, în fața ecranelor, au fost și mai mulți români și, chiar dacă nu ați fost aici, la 50 de metri de mine, v-am simțit și vă mulțumesc pentru toată susținerea, pentru cursele care au fost afișate fie pe stadion, fie în restaurante, am primit tot felul de reacții, sper să fac într-adevăr o diferență, oricât de greu va fi, nu în înotul românesc, ci în sportul românesc, pentru că sportul este cel mai bun ambasador al țării și îmi doresc să fac lucruri mari, chiar dacă lucrurile merg un pic mai greu la noi, o să fac tot posibilul (...).

Pentru o Românie mai educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport, ăsta este un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Trebuie să facem ceva, vedeți toate mesajele, toată lumea e fericită, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice”, a spus David Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.

Citiți șiDavid Popovici este campion olimpic! Aur pentru român la Paris, în proba de 200 m liber

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău