Date oficiale | Zeci de mii de bilete au fost vândute pentru zboruri care nu au mai avut loc, în ultimele 5 luni

  • 31 Iulie 2020 14:30
Date oficiale | Zeci de mii de bilete au fost vândute pentru zboruri care nu au mai avut loc, în ultimele 5 luni

Din luna martie până pe 10 iulie, au fost vândute 61 de mii de bilete, iar zborurile nu au fost efectuate din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Din numărul total de bilete vândute, peste 17,5 mii de pasageri au acceptat alte opțiuni decât rambursarea costului biletului, iar la aproximativ trei mii le-a fost rambursat costul biletului. Declarații în acest sens au fost făcute de directorul Autorității Aeronautice Civile (AAC), Eugen Coștei, în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, în primele șase luni ale anului curent, au fost transportați peste 506 mii de pasageri, ceea ce constituie o descreștere de 63% față de perioada similară a anului 2019, când au fost transportați 1,343 milioane de pasageri.

„În această perioadă, destul de dificilă mai ales pentru domeniul aviației, este prioritar să asigurăm protecția consumatorilor, și anume a pasagerilor, astfel încât să fie identificate soluții viabile pentru ca aceștia să beneficieze de serviciile pentru care au achitat sau să le fie amânate zborurile fără a plăti vreo taxă suplimentară, ori pasagerii să aibă opțiunea de a-și recupera banii”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

Părțile au discutat și despre acțiunile realizate de AAC în vederea implementării protocolului de siguranță în sănătatea publică în aviația civilă, precum și despre capacitatea instituțională de desfășurarea auditului de securitate aeronautică a Organizației Internaționale a Aviației Civile. Potrivit directorului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, operatorii aerieni sunt supravegheați inclusiv din punct de vedere a situației financiare, iar rapoartele trimestriale sunt evaluate de subdiviziunile AAC în scopul validării capacitații financiare suficiente pentru desfășurarea activității.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău