Dacă Dodon ar avea mâinile și conștiința curate, de ce s-ar agita, de ce ar striga și s-ar victimiza atât de tare? (Revista presei)

  • 19 Iulie 2022 10:13
Dacă Dodon ar avea mâinile și conștiința curate, de ce s-ar agita, de ce ar striga și s-ar victimiza atât de tare? (Revista presei)

Igor Dodon, de la președinție la pușcărie, titrează Deschide.md. Portalul remarcă faptul că încă de la apariția primelor imagini cu Igor Dodon în care umil primea bani de la Plahotniuc, acesta a încercat pe mai multe paliere să se prezinte ca victima unei conspirații organizată ba de Maia Sandu, ba de Occident sau de România în speranța că actele de corupție săvârșite vor avea o altă culoare de cât cea a infracționalității. Pus în arest la domiciliu pentru corupție și trădare de țară, Igor Dodon a încercat prin intermediul presei ruse, în aceiași cheie a justificării sale și sprijinire a Rusiei, să reinventeze vechile fantome ale propagandei sovietice. Parcă lipsit de inspirație, din arestul domiciliar, Igor Dodon reia pentru presa rusă, dar de fapt încercând încă o dată să-și exprime loialitatea față de Moscova, devenită singura speranță, că nu va face pușcărie pentru corupție, atacurile la occident și România. După Deschide.md, mesajele lui Dodon pentru presa rusă, dincolo de faptul că sunt mincinoase și de-a lungul timpului și-au dovedit nevalabilitatea, dovedesc disperarea unui om ce cântă o partitură scrisă de alții și cunoscută de mai toată lumea.

Dacă Dodon ar avea mâinile și conștiința curate, de ce s-ar agita, de ce ar striga și s-ar victimiza atât de tare? Se întreabă Nicolae Negru în Ziarul Național. Potrivit publicistului, el a pierdut rușinos alegerile în 2020, fiindcă majoritatea cetățenilor l-a considerat mincinos și corupt, o marionetă a lui Plahotniuc, un președinte de paie, pus de serviciu în anticamera lui Putin. Acum are șansa să recupereze o parte din alegători, demonstrând că e curat ca lacrima, că nu a furat nimic, că traiul și vacanțele de lux i le-au asigurat într-adevăr părinții și nu niște oameni de afaceri dubioși din anturajul său. În opinia lui Nicolae Negru, ceea ce ar trebui să ceară Dodon acum e desfășurarea cât mai operativă a anchetei, ca dosarul să fie trimis cât mai curând în instanță, el ar trebui să-și îndemne rudele să nu pună piedici procurorilor, să fie sinceri, să nu înghită recipise...Dar în loc să contribuie la aflarea adevărului, el speră să scape de anchetă îndemnând cetățenii la răscoală, la răsturnarea guvernării PAS. El chiar își face iluzia că toate forțele politice se vor uni de dragul său într-un front al salvării și că poporul va ieși în stradă ca să ceară eliberarea lui din închisoare....comenează editorialistul de la Ziarul Național.

Următorul procuror general ar putea veni din străinătate. Maia Sandu va fi cea care-l va numi în funcție, titrează Disinfo.md. Până la sfârșitul acestui an am putea avea un procuror general, selectat printr-un concurs organizat de actuala componență a Consiliului Superior al Procurorilor. O spune ministrul justiției în contextul în care în luna octombrie expiră mandatul procurorului general interimar.

Sergiu Litivinenco nu exclude că următorul procuror general ar putea veni din străinătate, în condițiile în care legea îi permite viitorului șef al Procuraturii să dețină experiența profesională în țară sau peste hotare.

Și News Maker anunță că până la iarnă am putea avea un procuror general în funcție, a declarat la la TV8 ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Oficialul a precizat că condițiile de selectare a procurorului general, sunt similare cu cele ale șefilor procuraturilor specializate, menționând că la această funcție pot candida și persoane din afara țării. Litvinenco s-a arătat sigur  că actuala componență a CSP este capabilă să aleagă un șef al Procuraturii Generale. Fiind întrebat dacă va participa la concursul privind preluarea șefiei Procuraturii Fenerale, Litvinenco a negat, spunând că nu întrunește condițiile prevăzute de lege.

Alina Radu de la ZDG amintește că zilele trecute s-a împlinit un an de la ultimele alegeri parlamentare și atât dânsa, cât și întreaga comunitate am avut o mulțime de constatări critice. Ziariste scrie că este conștientă că războiul, criza energetică, seceta sunt probleme care nu au fost create de Guvern, ci au fost cumva amortizate de autorități. Dar a avut nemulțumiri privind modul de comunicare al autorităților, de accesul la informații, de ajustarea legislației cu privire la mass-media, de reacții tardive la piața mediatică intoxicată de propagandă, la piața publicitară care nu-i încă liberă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
1,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
4
Fri
5
Sat
6
Sun
9
Mon
7
Arhivă Radio Chișinău