Cutremur în Italia, la nord de Florența. Oamenii au ieșit pe străzi, școlile au fost închise, circulația trenurilor a fost afectată

  • 18 Septembrie 2023 13:54
Cutremur în Italia, la nord de Florența. Oamenii au ieșit pe străzi, școlile au fost închise, circulația trenurilor a fost afectată

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 a avut loc luni în centrul Italiei, la nord de orașul Florența. Speriați, locuitori au ieșit în stradă. Autoritățile au comunicat că nu au fost pagube sau victime în urma seismului, scrie digi24.ro.

Școlile au fost închise în anumite zone, ca măsură de precauție, iar trenuri înregistrau întârzieri din cauza unor verificări pe linii feroviare.

Institutul Național italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a anunțat un seism de magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentul în apropiere de Marradi, un orășel cu aproximativ 3.000 de locuitori, în provincia Florența, în lanțul muntos al Apeninilor.

Cutremurul a avut loc luni, la ora locală 5.10 (7.10, ora României).

Pompierii au anunțat pe X (fosta Twitter) locuitori speriați au sunat la servicii de urgență, dar că ”pentru moment nu s-a semnalat niciun rănit”. Primarul din Marradi, Tommaso Triberti, a anunțat la postul de televiziune Rainews24 că pompieri efectuau controale în case. ”E multă îngrijorare.” Toți oamenii sunt în stradă, dar nu s-a semnat nicio pagubă anume”, anunță el, scrie news.ro.

Orășelul vecin, Mugello, a fost afectat în 2019 de un cutremur de magnitudinea 4,5. Atunci a fost fisurată fațada unei biserici din secolul al XVII-lea.

Mugello a fost devastat de un cutremur în 1919, unul dintre cele mai grave ale secolului, soldat cu aproximativ o sută de morți.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău