Custodele Coroanei Române Margareta și Principele Consort Radu, în vizită la Chișinău

  • 28 Octombrie 2022 10:38
Custodele Coroanei Române Margareta și Principele Consort Radu, în vizită la Chișinău

Chișinău- Trimisul special al AGERPRES, Daniela Malache, transmite: Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, efectuează, vineri, 28 octombrie, o vizită la Chișinău, alături de Alteța Sa Regală Principele Consort Radu, transmite Agerpres.

Vizita are loc în urma unei convorbirii telefonice de la sfârșitul lunii iunie cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul discuției de atunci a fost evocat sprijinul pe care Coroana Română l-a acordat, începând din anul 2013, efortului Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană, precum și legătura istorică dintre Casa Regală și țara-soră.

De asemenea, Custodele Coroanei și președintele Republicii Moldova au discutat despre modalități concrete de continuare a sprijinului acordat de Familia Regală pentru aderarea țării la UE.

În cadrul vizitei de vineri de la Chișinău, Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu vor avea o serie de întâlniri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și colonelul Iurie Gîrneț, rectorul (comandantul) Academiei Forțelor Armate "Alexandru cel Bun".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău