Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru

  • 16 Februarie 2021 13:56
Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru

Curtea Constituțională a respins astăzi, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui din 11 februarie privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Ședința Curții Constituționale, la care va fi examinată în fond sesizarea deputaților Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski, a fost stabilită pentru 23 februarie, cu începere de la ora 10.00, transmite IPN. 

Deputații Partidului Socialiștilor s-au adresat Curții Constituționale, solicitând examinarea constituționalității decretului semnat de președintele Maia Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat pentru funcția de premier. Totodată, socialiștii au solicitat să fie suspendat decretul prezidențial, până la pronunțarea deciziei. Potrivit socialiștilor, Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de premier, după prima tentativă eșuată, chiar dacă o majoritate, formată din 54 de deputați, i-a solicitat președintelui să fie desemnat candidatul Mariana Durleșteanu.

Socialiștii consideră că șefa statului „a încălcat prevederile Constituției, a încălcat hotărârile CC și a ieșit totalmente din câmpul constituțional, încălcând și jurământul, pe care l-a dat la învestitură”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău