Cum este judecat fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, învinuit de îmbogățire ilicită (Revista presei)

  • 11 Mai 2023 10:34
Cum este judecat fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, învinuit de îmbogățire ilicită (Revista presei)

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, vizită neordinară la ședința CSM, anunță portalul Anticorupție. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, va cere, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) astăzi acordul pentru pornirea urmăririi penale pe numele unui judecător.

Potrivit Ziarului de Gardă, ar fi vorba despre Ghenadie Tocaiuc, judecătorul care în luna decembrie 2022 a emis o încheiere prin care Adrian Nichifor a fost eliberat din detenție înainte de termen.  Omul de afaceri Adrian Nichifor (Lupei după căsătorie - n.r.), condamnat la 17 ani pentru omor, a fost eliberat pe 21 decembrie 2022, printr-o decizie a Judecătoriei Soroca, pronunțată de Ghenadie Tocaiuc, prin care i-a fost aplicată amnistia pentru cei 4 ani și 3 luni rămași până la ispășirea pedepsei.

Anticorupție scrie astăzi despre cum este judecat fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, învinuit de îmbogățire ilicită. Astăzi continuă procesul împotriva fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Publicația subliniază că din momentul în care a ajuns pe masa magistraților, și anume luna septembrie 2022, au fost programate patru ședințe, dar așa și nu s-a ajuns la audierea martorilor.  Conform rechizitoriului, în perioada 2014-2019, atunci când Ion Druță deținea funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, prin intermediul rudelor sale, a obținut în proprietate bunuri imobile pe care le deține în continuare în valoare totală de 4,5 milioane de lei. Aceste mijloace bănești depășeșc substanțial veniturile legale obținute de Ion Druță și membrii familie sale. 

Moldova nu va introduce interdicții la importurile de cereale din Ucraina, scrie Mold-Street. Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, împreună cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli, va monitoriza odată la două zile, informațiile despre cantitatea de cereale importate din Ucraina. "În cazul înregistrării unui flux masiv de cereale, în măsura în care acestea nu vor mai putea fi stocate în depozitele din țară, Executivul va interveni pentru gestionarea situației în interesul producătorilor locali", se menționează în comunicatul Executivului de la Chișinău. Potrivit premierului Dorin Recean, pe lângă mecanismul de monitorizare a importurilor, Guvernul propune un șir de măsuri de ordin economic, în vederea susținerii agricultorilor care au fost afectați de prețurile mari la motorină și îngrășăminte.

Rata NATALITĂȚII în R. Moldova continuă să scadă în R. Moldova, atenționează Ziarul Național. Potrivit publicației, în 2022 au fost înregistrați 27 000 de nou-născuți, mai puțini cu 2 400 față de anul 2021. Din numărul copiilor născuți-vii, 51,6% au fost băieți, raportul de masculinitate fiind de 107 băieți la 100 de fete. În funcție de mediul de reședință, mamele din mediul rural nasc la o vârstă mai tânără (23,9 ani), decât mamele din mediul urban (27,3 ani). Mamele care au născut la o vârstă mai mare sunt cele din municipiul Chișinău - în medie la 28,3 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău