Cum a confiscat Hitler Crăciunul

  • 27 Decembrie 2018 19:25
Cum a confiscat Hitler Crăciunul

Hitler a încercat înlăturarea referințelor religioase din sărbătoarea Crăciunului. Mai interesant este faptul că multe dintre schimbările făcute de naziști pentru a elimina influența copilului Iisus, născut evreu, sunt prezente și azi în tradițiile de Crăciun.

“Am crezut mereu că «Es ist für uns eine Zeit angekommen» era o melodie despre plimbarea prin zăpadă. Nu am realizat că Iisus fusese excizat”, spune Heidi Bertelson, o avocată în vârstă de 42 de ani care a vizitat expoziția.

Versiunea nazistă, care a înlăturat referințele religioase și le-a înlocuit cu imaginile unor câmpuri sub zăpadă, rămâne în cărțile de cântece și cu siguranță este cântată în multe locuri din Germania de azi.

Rescrierea colindelor fost supravegheată de Alfred Rosenberg și Heinrich Himmler, care au deschis calea spre de-creștinizarea Crăciunului, fenomen împrumutat și de ideologia comunistă (a se vedea la noi Moș Gerilă).

“Cea mai importantă sărbătoare din calendar nu se potrivea cu crezul lor rasist, așa că au trebuit să scoată elementele creștine”, spune Judith Breuer care a contribuit la organizarea expoziției.

Dorința lui Hitler era să înlăture legăturile emoționale ale sărbătorii cu Biserica și să transforme Crăciunul într-o sărbătorire păgână  a iernii și a luminii.

Sursa: Historia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău