CUC | Reprezentanții Moscovei și Tiraspolului au respins inițiativa privind deblocarea arterei de circulație Coșnița – Bălăbănești

  • 10 Septembrie 2021 10:21
CUC | Reprezentanții Moscovei și Tiraspolului au respins inițiativa privind deblocarea arterei de circulație Coșnița – Bălăbănești

Membrii Comisiei Unificate de Control au continuat discuțiile cu privire la realizarea acțiunilor agreate anterior referitoare la două posturi ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii situate în preajma localității Vadul-lui-Vodă.

Acțiunile preconizate presupun reamplasarea postului de pacificatori de pe malul stâng al Nistrului astfel încât să fie deblocată artera de circulație Coșnița – Bălăbănești și eliminate obstacolele la deplasarea cetățenilor și mijloacelor de transport pe acest sector de drum.

Amintim că Misiunea OSCE în Moldova s-a arătat deschisă pentru coordonarea și sprijinirea măsurilor planificate, iar delegația Chișinăului a propus părților să facă o adresare comună către Misiune în acest context.

Delegația Federației Ruse nu a susținut inițiativa, însă a admis posibilitatea unor consultări suplimentare. Reprezentanții Tiraspolului s-au opus categoric propunerii delegației Republicii Moldova.

Astfel, în lipsa de consens asupra problemei, ședința a fost întreruptă, iar dezbaterile vor continua săptămâna următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău