CUC | Delegația Tiraspolului continuă să sfideze angajamentele asumate privind Zona de Securitate

  • 13 Aprilie 2018 11:39
CUC | Delegația Tiraspolului continuă să sfideze angajamentele asumate privind Zona de Securitate

Reprezentanții Tiraspolului continuă să sfideze angajamentele asumate și insistă pe consolidarea structurilor sale de forță în Zona de Securitate, susțin membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Chișinăului.

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au discutat, în cadrul unei ședințe neordinare, despre problemele legate de redeschiderea circulației pe podul de peste râului Nistru din preajma satelor Gura Bâcului și Bâcioc. Delegația R. Moldova a reiterat propunerea privind asigurarea circulației libere și în siguranță pe acest pod doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale Inspectoratului Național de Patrulare și așa-numita „miliție rutieră”.  

„În cadrul dezbaterilor, exponenții transnistreni repetat au confirmat faptul că au recurs la fortificarea infrastructurii postului structurilor sale de forță din preajma s. Bâcioc, chiar în ajunul zilei, când urma să fie redeschisă circulația pe acest pod. Astfel, în perioada pregătirilor pentru redeschiderea podului, reprezentanții Tiraspolului, fără coordonare prealabilă cu Comisia Unificată de Control, au majorat  efectivul de „grăniceri”, „vameși” și al „serviciului migrațional”, se arată în comunicatul Comisiei.

Astfel, reprezentanții Chișinăului susțin că aceste acțiuni unilaterale vin în dezacord cu înțelegerile convenite anterior în cadrul CUC și reprezintă o dovadă certă a faptului că partea transnistreană refuză să respecte regimul Zonei de Securitate și angajamentele asumate.

Menționăm că următoarea întrunire a CUC care va avea loc pe data de 19 aprilie curent.   

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău