CSM se autosesizează în cazul medicului condamnat pentru viol

  • 03 Noiembrie 2016 11:37
CSM se autosesizează în cazul medicului condamnat pentru viol

Consiliul Superior al Magistraturii va examina cazul medicului de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, condamnat pentru că a violat mai multe paciente.

Inspecția judiciară din cadrul CSM s-a autosesizat pe marginea unei scrisori deschise, semnată de mai multe organizații non-guvernamentale și activiști civici, referitor la decizia primei instanțe, Judecătoria Bălți.

Reprezentanții societății civile și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că medicul  Stanislav Florea, a fost lăsat să plece din sala de judecată, deși a fost găsit vinovat de violarea a 16 paciente și a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

În scrisoare, ONG-urile au făcut apel la structurile de drept și cele guvernamentale să protejeze victimele de ulterioarele abuzuri. Ei au mai cerut înăsprirea pedepsei aplicate medicului și garantarea faptului că acesta nu va fugi din țară.

Anterior, și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat că dezagrează faptul că medicul de la Internatul Psiholneurologic din Bălți, Stanislav Florea, nu a fost plasat în arest preventiv până la pronunțarea unei sentințe definitive, chiar dacă victimele și procurorii au solicitat acest lucru.

Drept urmare, el a cerut Ministerul Afacerilor Interne să întreprindă toate măsurile de asigurare a securității persoanelor care au fost vizate în acel dosar, dar și să prevină oricare eschivare de la pedeapsă a condamnatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău