Ministrul Justiției cere să fie asigurată securitatea victimelor doctorului violator din Bălți

  • 26 Octombrie 2016 13:05
Ministrul Justiției cere să fie asigurată securitatea victimelor doctorului violator din Bălți

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, dezagrează faptul că medicul de la Internatul Psiholneurologic din Bălți, Stanislav Florea, condamnat ieri la 13 ani de închisoare cu executare pentru că a violat 18 paciente, pe parcursul mai multor ani, nu a fost plasat în arest preventiv până la pronunțarea unei sentințe definitive, chiar dacă victimele și procurorii au solicitat acest lucru.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Vladimir Cebotari spune că în acest caz, teoretic, ar exista riscuri reale ca învinuitul să influențeze părțile la dosar.

Drept urmare, el cere Ministerul Afacerilor Interne să întreprindă toate măsurile de asigurare a securității persoanelor care au fost vizate în acel dosar, dar și să prevină oricare eschivare de la pedeapsă a condamnatului.

 

Amintim că procesul de judecată în dosarul medicului acuzat că ar fi violat peparcursul a mai multor ani 18 femei, paciente cu deficiențe mintale de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, durează de mai bine de trei ani.

Acest caz a ajuns în atenția publicului în iarna anului 2013, când 18 femei, paciente cu deficiențe mintale de la Internatul Psihoneurologic de la Bălți, l-au acuzat pe medicul Stanislav Florea de viol. Informația din presă relata mărturiile înfiorătoare ale victimelor. Din spusele avocaților și pacientelor, violurile se întâmplau de mai mulți ani, iar asistentele medicale și alți medici știau de ele, dar au preferat să tacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău