UPDATE | Medicul de la Internatul Psihoneurologic de la Bălți, CONDAMNAT la 13 ani

  • 25 Octombrie 2016 16:46
UPDATE | Medicul de la Internatul Psihoneurologic de la Bălți, CONDAMNAT la 13 ani

Medicul Stanislav Florea de la Internatul Psihoneurologic de la Bălți, acuzat că ar fi violat în repetate rânduri și pe parcursul mai multor ani 18 femei, paciente cu deficiențe mintale, fost condamnat marți, 25 octombrie, de magistrații Judecătoriei Bălți la 13ani de închisoare cu executare.

Ședința de judecată a avut loc în această după amiază, în prezența victimelor a medicului acuzat, dar și a mai  multor jurnaliști și cetățeni simpli.

Potrivit unor mărturii ale jurnaliștilor prezenți în sala de judecată, decizia magistraților nu prevede daune morale pentru femeile violate.

Sentița poate fi atacată în instanța superioară.

Amintim că procesul de judecată în dosarul medicului acuzat că ar fi violat peparcursul a mai multor ani 18 femei, paciente cu deficiențe mintale de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, durează de mai bine de trei ani.

Acum  două zile un grup de inițiativă a inițiat o petiție online, în care a cerut condamnarea medicului, documentul fiind semnat de peste o mie de persoane.

”Prin această petiție cerem condamnarea medicului Stanislav Florea pe termenul maxim prevăzut.Orice victimă a unui viol are traume nedescrise, victimele cu deficiențe mintale sunt și mai vulnerabile. Din păcate, de ani de zile nu își pot găsi dreptatea și liniștea”, se arată în textul care însoțește petiția.

Acest caz a ajuns în atenția publicului în iarna anului 2013, când 18 femei, paciente cu deficiențe mintale de la Internatul Psihoneurologic de la Bălți, l-au acuzat pe medicul Stanislav Florea de viol. Informația din presă relata mărturiile înfiorătoare ale victimelor. Din spusele avocaților și pacientelor, violurile se întâmplau de mai mulți ani, iar asistentele medicale și alți medici știau de ele, dar au preferat să tacă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău