CSM s-a întrunit în ședință. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

  • 12 Mai 2020 10:00
CSM s-a întrunit în ședință. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit astăzi în ședință. CSM urmează să examineze mai multe subiecte importante, printre care și nota informativă a Inspecției judiciare, referitor la adresarea grupului de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care se solicită întreprinderea măsurilor în vederea asigurării principiului independenței judecătorului, scrie Ziarul de Gardă.

Un alt subiect care urmează să fie examinat este subiectul cu privire la cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător cu privire la remitere materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului de selecție, pentru o eventuală promovare sau numire în funcție.

Tot astăzi CSM urmează să examineze cererea Asociației Judecătorilor „Vocea Justiției” care solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii revizuirea Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii din 16 aprilie 2020, prin care s-a respins cererea judecătorului Mihai Murguleț, referitor la numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă și admiterea cererii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău