CSJ a respins cererea privind rejudecarea dosarului în baza căruia Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare

  • 08 Mai 2020 15:56
CSJ a respins cererea privind rejudecarea dosarului în baza căruia Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocaților omului de afaceri Veaceslav Platon privind rejudecarea cauzei penale în baza căreia a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Avocatul Alexandru Botnariuc a comunicat agenției INFOTAG că judecătorii de la CSJ "s-au lăsat manipulați sau convinși prin alte metode, mai ales că înainte de ședință, mai multe instituții media lansau știri că Platon ar încerca să-i cumpere pe magistrații CSJ și că, dacă Platon va fi eliberat, Moldova va fi lipsită de finanțare externă". Avocatul a menționat că va contesta decizia și, dacă va fi necesar, va ajunge în instanțe le europene. Reprezentanții CSJ nu au comentat aceste declarații. 

Veaceslav Platon a fost condamnat, în aprilie 2017, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău