Crucea Roșie Română inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, dedicat cetățenillor ucraineni

  • 25 Noiembrie 2022 19:07
Crucea Roșie Română inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, dedicat cetățenillor ucraineni

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a inaugurat vineri „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni, prin care aceștia vor putea beneficia de consiliere și acces la servicii medicale gratuite.

Una dintre cele mai mari provocări semnalate de cetățenii ucraineni refugiați în România este accesul la serviciile de sănătate. Mai ales atunci când apar primele simptome ale unei boli, blocajul lingvistic și lipsa unui medic de familie, fac foarte dificil accesul cetățenilor ucraineni la serviciile medicale, scrie G4Media.

«Centrul de Promovare a Sănătății» va oferi refugiaților ucraineni acces gratuit la medici specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, stomatologie, dar vor beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG, ecografie abdominală și consiliere psihologică pentru adulți și copii.

În urma acestor consultații, se vor elibera rapoarte medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice. Pentru comunicarea cu pacienții, la fiecare specializare, medicii vor avea alături traducători de limba ucraineană sau rusă”, se arată într-un comunicat emis de Crucea Roșie Română.

“Centrul de Promovare a Sănătății” va funcționa sub formă de centru fix pentru o perioadă de 4 luni, după care se va transforma într-o caravană mobilă de sănătate ce se va deplasa în mai multe județe din țară, mai spune Crucea Roșie.

Programarea pacienților se va face la numerele de telefon  0747 278 486 sau 0748 185 714  în limba română, rusă, ucraineană sau engleză, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău