Criza dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas: Cairo a propus un armistițiu

  • 15 Iulie 2014 09:27
Criza dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas: Cairo a propus un armistițiu

Liga Arabă i-a chemat pe israelieni și palestinieni să accepte propunerea Egiptului de a pune capăt confruntărilor, la scurt timp după ce mișcarea Hamas a respins orice armistițiu fără un acord complet asupra Fâșiei Gaza, informează AGERPRES.

Mediator în timpul crizelor anterioare dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, Cairo a propus un armistițiu începând de astăzi dimineață, la ora 6.00 GMT, în ajunul unei vizite a secretarului de stat american John Kerry în Egipt.

La sfârșitul unei reuniuni de urgență la Cairo, miniștrii arabi de externe au afirmat că 'cer tuturor părților implicate să accepte inițiativa egipteană și să se angajeze să respecte termenii'.

Peste 180 de palestinieni au fost uciși în Fâșia Gaza, în ultima săptămână, în confruntările dintre Israel și Mișcarea Hamas. 

Secretarul de stat american, John Kerry, se deplasează, marți, 15 iulie, la Cairo pentru a discuta cu autoritățile egiptene, iar apoi cu israelienii, despre posibilitatea încetării focului în zona Gaza.

Ambasadorul Statelor Unite în Israel, Dan Shapiro, a reafirmat că administrația de la Washington recunoaște dreptul Israelului la autoapărare, iar ministrul german de externe, Frank Walter-Steinmeier, aflat în vizită în Iordania, i-a cerut Hamasului să înceteze imediat tirul asupra Israelului și a declarat că se încearcă găsirea unei soluții globale pentru a se pune capăt escaladării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău