Cristina Gherasimov, despre vizita celor trei președinți ai țărilor baltice la Chișinău. „Un semnal puternic de încredere în eforturile noastre de a ancora țara în lumea liberă”

  • 27 August 15:55
Cristina Gherasimov, despre vizita celor trei președinți ai țărilor baltice la Chișinău. „Un semnal puternic de încredere în eforturile noastre de a ancora țara în lumea liberă”

Vizita celor trei lideri este un semnal puternic de încredere în eforturile noastre de a ancora țara în lumea liberă, în marea familie a statelor europene, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Este o mare bucurie ca, în zi de sărbătoare, să ne onoreze cu prezența Președinții Letoniei, Estoniei și Lituaniei. Este simbolic și faptul că astăzi, la Chișinău, liderii celor trei state baltice au semnat Declarația comună privind sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

 
Vizita celor trei lideri este un semnal puternic de încredere în eforturile noastre de a ancora țara în lumea liberă, în marea familie a statelor europene, cu care împărtășim respectul pentru demnitatea umană și valorile democratice.
 
Suntem recunoscători pentru susținerea primită de la Riga, Tallinn și Vilnius pentru a edifica Moldova Europeană și mizăm pe aprofundarea cooperării noastre în viitor”, a spus Cristina Gherasimov.
 
Amintim că, liderii celor trei state baltice, Lituania, Estonia și Letonia, au venit la Chișinău la invitația președintei Maia Sandu, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Independenței, dar și pentru a reafirma sprijinul lor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău