Cristian-Leon Țurcanu la Forumul Invest Gagauzia: proiectele promovate de AIR în Rep. Moldova – un bun ghidaj pentru alți investitori din România

  • 07 Octombrie 2022 19:40
Cristian-Leon Țurcanu la Forumul Invest Gagauzia: proiectele promovate de AIR în Rep. Moldova – un bun ghidaj pentru alți investitori din România

Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu a participat astăzi la panelul de deschidere a Forumului Invest Gagauzia care are loc la Comrat, alături de bașkanul regiunii autonome găgăuze Irina Vlah și de conducătorii misiunilor diplomatice la Chișinău ale Statelor Unite, Uniunii Europene și Turciei.

În discursul rostit în cadrul evenimentului, Cristian-Leon Țurcanu a evidențiat ”importanța aprofundării parteneriatelor cu economiile occidentale, necesitatea asigurării unui climat investițional cât mai sigur și predictibil in R. Moldova pentru atragerea mai multor investiții străine care să contribuie la creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă”, după cum a punctat diplomatul pe pagina sa de Facebook.

Cristian-Leon Țurcanu a salutat eforturile și proiectele promovate de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova care au adus deja rezultate remarcabile și reprezintă, în opinia sa ”un bun ghidaj pentru alți potențiali investitori din România”.

Totodată, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a scos în evidență rolul României și al Uniunii Europene în dezvoltarea economică a Rep. Moldova, care este esențial, fapt dovedit inclusiv în actualul context regional și al crizelor economice, energetice și din alte domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău