Crește numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 390 de persoane au fost spitalizate

  • 13 Februarie 13:17
Crește numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 390 de persoane au fost spitalizate

Săptămâna trecută s-a atestat o creștere cu 15,8% a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, înregistrându-se peste 13 mii de îmbolnăviri, transmite Radio Chișinău.

„În săptămâna a șasea a anului curent s-a atestat o creștere cu 15,8% a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) față de săptămâna precedentă, înregistrându-se 13172 de îmbolnăviri. Totodată se constată și o majorare a numărului de internări cu 6,5%, în raport cu săptămâna trecută. 390 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu IACRS”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Totodată, în perioada 5-11 februarie curent a scăzut numărul cazurilor de gripă sezonieră cu 11,2% comparativ cu săptămâna precedentă, fiind înregistrate 254 de îmbolnăviri.

De asemenea, pentru a șasea săptămână consecutiv se atestă o descreștere continuă a numărului de persoane infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 378 de cazuri – cu 17,8% mai puține în raport cu săptămâna anterioară. Cu toate acestea au fost înregistrate patru cazuri de deces.

În acest context, pentru a evita îmbolnăvirile, Ministrul Sănătății recomandă respectarea a măsurilor de profilaxie:

  • evitarea aglomerațiilor;
  • purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte locuri aglomerate;
  • respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută;
  • aerisirea periodică a încăperilor;
  • respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului și adresarea la medic în cazul apariției primelor simptome de boală compatibile cu gripa sezonieră, infecții respiratorii acute sau Covid-19.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău