COVID-19 | Papa Francisc își schimbă obiceiurile

  • 14 Octombrie 2020 15:51
COVID-19 | Papa Francisc își schimbă obiceiurile

Papa Francisc a evitat contactul apropiat cu credincioșii din Vatican, salutându-i de la distanță cu prilejul audienței sale publice de miercuri și recomandându-le prudență pentru ''a pune capăt pandemiei'', informează AFP.

''Vă cer iertare pentru că vă salut de departe, dar cred că dacă noi toți, asemenea unor buni cetățeni, am respecta recomandările autorităților, vom contribui la stoparea acestei pandemii'', a declarat suveranul pontif cu prilejul audienței sale generale de miercuri, care s-a ținut într-un mare auditorium din Cetatea Vaticanului din cauza ploii.

''Mi-ar plăcea, așa cum fac de obicei, să mă apropii de voi și să vă salut, dar (...) este mai bine să păstrez distanța'', a insistat din nou papa Francisc, care nu poartă niciodată mască cu prilejul audiențelor sale publice sau private.

Suveranul pontif a explicat că, din momentul în care ajunge în proximitatea credincioșilor, ''toată lumea se apropie și se înghesuie''. ''Problema este că există pericolul contagierii. Astfel, purtând cu toții mască și păstrând distanțele, putem continua audiențele'', a adăugat suveranul pontif, care a intrat în auditorium printr-o ușă laterală situată departe de mulțime.

Vaticanul a anunțat luni că patru membri ai Gărzii Elvețiene au fost testați pozitiv cu noul coronavirus weekendul trecut, fără să precizeze dacă aceștia au intrat în contact cu papa Francisc. Alte trei cazuri de infectare au fost detectate în ultimele săptămâni printre rezidenții și resortisanții Vaticanului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău