COVID-19 | În Israel scad rata de contaminare cu noul coronavirus și numărul cazurilor grave

  • 10 Martie 2021 14:30
COVID-19 | În Israel scad rata de contaminare cu noul coronavirus și numărul cazurilor grave

În Israel scad rata de contaminare cu noul coronavirus și numărul cazurilor grave. Zilnic se fac aproape 100 de mii de teste. În Israel au fost vaccinate peste 5 milioane de persoane.

De luni a început și campania de vaccinare cu Moderna, a aproximativ 120 de mii de muncitori palestinieni care lucrează în Israel.

E în desfășurare de câteva zile campania de vaccinare a muncitorilor palestinieni care au permise de muncă în Israel. Armata a deschis centre de vaccinare la 8 puncte de intrare în Israel.

Pe de altă parte, ministrul sănătății, Yuli Edelstein, a vizitat zona industrială Barkan din Samaria și acolo a fost deschis un centru de vaccinare pentru palestinienii care lucrează împreună cu israelieni. Vor fi vaccinați aproximativ 120 de mii de palestinieni.

Este o operațiune comună condusă de biroul care coordonează activitățile guvernamentale cu teritoriile palestiniene Kogate, Ministerul Sănătății și Serviciul de Ambulanță Magen David Adom.

În Israel au fost vaccinate peste 5 milioane de persoane. Numărul infectărilor a început să scadă și economia a fost redeschisă în cea mai mare parte. Câteva zeci de mii de vaccinuri au ajuns în Cisiordania și Fâșia Gaza, cu sprijinul Israelului, criticat pentru faptul că a dat prioritate cetățenilor săi în procesul de vaccinare.

Autoritățile israeliene au anunțat că, după finalizarea propriului program, vor furniza mai multe vaccinuri Autorității Palestiniene, care, în conformitate cu Acordurile de la Oslo, e responsabilă pentru asistența medicală a cetățenilor săi, inclusiv de vaccinare.

Israelul a furnizat deja 2 mii de doze Pfizer și a anunțat că va trimite curând încă 3 mii.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău