Coronavirus: Varianta britanică, responsabilă de până la 20% dintre infectările din Paris

  • 02 Februarie 2021 13:51
Coronavirus: Varianta britanică, responsabilă de până la 20% dintre infectările din Paris

Varianta extrem de contagioasă de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă în prezent de până la 20% dintre cazurile de infectare din zona metropolitană a Parisului, a anunțat marți un reprezentant al rețelei sanitare Assistance Publique-Hôpital de Paris (AP-HP), relatează Reuters, preluat de Agerpres.

''Avem rezultate inițiale din regiunea Parisului și acestea nu sunt bune'', a declarat Remi Salomon, directorul comitetului medical al grupului spitalelor din Paris AP-HP, într-un interviu acordat postului de radio France Info.

''La 7 ianuarie eram la 6-7%; săptămâna trecută am ajuns la 15-20%'', a precizat el.

Salomon a spus că sunt necesare restricții mai severe pentru a controla pandemia.

Săptămâna trecută, președintele Franței, Emmanuel Macron, a renunțat la impunerea unei a treia perioade de lockdown național, optând în schimb pentru înăsprirea controalelor COVID-19 la frontieră și menținerea interdicției de circulație pe timp de noapte, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a afirmat joia trecută că varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie și considerată ca având o rată mai mare de transmitere era responsabilă de 10% din cazurile de infectare din Franța.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău