Coronavirus: Un prim caz de contaminare cu tulpina sud-africană a fost depistat în Canada

  • 09 Ianuarie 2021 09:50
Coronavirus: Un prim caz de contaminare cu tulpina sud-africană a fost depistat în Canada

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud a fost detectat în Canada, provincia Alberta, a anunțat vineri o responsabilă a autorităților sanitare ale provinciei, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Alberta a detectat primul său caz al variantei sud-africane a COVID-19", a anunțat pe Twitter șefa pentru sănătate publică a provinciei din vestul Canadei, Dr.Deena Hinshaw.

Persoana infectată, care a călătorit recent în străinătate, a fost plasată în carantină. "Nimic nu ne permite să spunem la ora actuală că virusul a contaminat alte persoane", a adăugat ea.

Această depistare, ce nu a fost confirmată vineri seara de autoritățile federale, intervine la câteva săptămâni după ce Canada a anunțat, la sfârșitul lui decembrie, că a întregistrat primele cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată mai transmisibilă. Ottawa a suspendat imediat toate zborurile provenind din această țară, suspendare ridicată miercuri.

Canada se confruntă din decembrie cu o puternică accelerare a pandemiei, care a dus inclusiv la reimpunerea carantinei în cele mai afectate două provincii: Ontario și Quebec. În provincia francofonă, o interdicție de circulație pe timpul nopții - prima din Canada de la începutul pandemiei - va intra în vigoare sâmbătă seara.

Ottawa a dat undă verde pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna și a lansat la mijlocul lui decembrie o campanie de vaccinare istorică.

Canada, țară cu 38 de milioane de locuitori, a înregistrat până vineri peste 640.000 de cazuri de coronavirus și aproape 16.700 de decese de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău