Coronavirus: Șapte noi decese în China, crește numărul cazurilor importate

  • 24 Martie 2020 08:05
Coronavirus: Șapte noi decese în China, crește numărul cazurilor importate

China a raportat marți 78 de cazuri de COVID-19, majoritatea contaminări importate din străinătate, provocând temeri legate de un nou val de contagiune, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Pe de altă parte, au fost înregistrate șapte decese, potrivit bilanțului oficial al Ministerului Sănătății. Toate au survenit la Wuhan, leagănul pandemiei, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare.

Imensa majoritate a noilor cazuri din China sunt contaminări ale unor persoane venind din străinătate, în timp ce pandemia părea sub control în țară.

Din cele 78 de noi contaminări semnalate marți, 74 sunt cazuri așa-zise importate, aproape dublu față de ziua precedentă.

Numeroase orașe au adoptat reguli stricte pentru a-i pune în carantină pe noii sosiți. Cu începere de luni, toate zborurile internaționale cu destinația Beijing trebuie să facă escală în prealabil pe alt aeroport chinez unde pasagerii sunt supușii depistării virusului.

Cu peste 80.000 de cazuri și 3.277 de decese anunțate oficial, China este a doua țară cea mai grav afectată la nivel mondial de noul coronavirus după Italia. În total, au fost semnalate 427 de contaminări importate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău