Coronavirus - Risc de transmitere a virusului de către persoane care nu au călătorit în China (OMS)

  • 10 Februarie 2020 15:58
Coronavirus - Risc de transmitere a virusului de către persoane care nu au călătorit în China (OMS)

Transmiterea noului coronavirus în afara Chinei s-ar putea intensifica odată cu răspândirea bolii de către persoane care nu au călătorit niciodată în această țară, a avertizat duminică directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), potrivit AFP, preluat de AGERPRES.

"Au existat cazuri îngrijorătoare de transmitere a #2019nCoV de către persoane care nu au călătorit în perioada anterioară" în China, a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus utilizând denumirea științifică provizorie a virusului.

"Depistarea unui număr mic de cazuri ar putea indica o transmitere mai răspândită în alte țări; pe scurt, e posibil să vedem doar vârful aisbergului", a adăugat directorul OMS.

Chiar dacă transmiterea epidemiei în afara Chinei pare mai degrabă limitată, directorul OMS a avertizat că s-ar putea accelera: ''Limitarea (virusului) rămâne obiectivul nostru, dar toate țările trebuie să utilizeze fereastra de oportunitate creată de strategia de izolare pentru a se pregăti pentru o eventuală sosire a virusului''.

În afara Chinei continentale, peste 350 de pacienți au fost inventariați în circa 30 de țări și teritorii, înregistrându-se decesul a două persoane, una în Filipine, a doua, în Hong Kong.

Mai multe țări au interzis sosirile din China, iar marile companii aeriene și-au suspendat zborurile care asigură legătura cu această țară. Air China a anulat anumite zboruri către Statele Unite.

În China continentală, noul coronavirus a făcut 908 morți, iar numărul persoanelor infectate a depășit 40.000, potrivit celui mai recent bilanț comunicat luni de autorități.

O "misiune internațională de experți" a OMS, condusă de Bruce Aylward, un veteran care a lucrat și la alte urgențe sanitare, a plecat duminică seara spre China, a precizat organizația. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău