Coronavirus: Opera Liceu din Barcelona se redeschide cu un concert pentru plante decorative

  • 22 Iunie 2020 19:35
Coronavirus: Opera Liceu din Barcelona se redeschide cu un concert pentru plante decorative

Opera Liceu din Barcelona s-a redeschis luni pentru prima dată după o pauză de peste trei luni pentru a găzdui un concert special, dedicat unui public alcătuit exclusiv din aproape 2.300 de plante decorative, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Organizatorii spun că intenția lor este aceea de a reflecta absurditatea condiției umane în era noului coronavirus, care îi privează pe oameni de calitatea lor de spectatori.

"Natura a avansat pentru a ocupa spațiile pe care noi le-am furat de la ea", a declarat producătorul executiv al spectacolului, Eugenio Ampudio, pe scenă, în timpul unei repetiții, când 2.292 de plante decorative au fost aduse și au ocupat toate locurile din sală, înaintea acestui concert programat pentru luni seară.

"Putem să ne extindem empatia? Haideți să începem cu arta și cu muzica într-un mare teatru, invitând natura înăuntru", a adăugat artistul spaniol, referindu-se la Opera Liceu din Barcelona, o clădire cu arhitectură neoclasică și considerată una dintre cele mai mari opere din lume.

După concert, care va fi difuzat în direct pe YouTube, plantele vor fi donate angajaților din domeniul medical aflați în prima linie a frontului de luptă împotriva noului coronavirus.

Acest spectacol, intitulat "Concert for the Biocene", a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgență, duminică. Concertul va beneficia de prezența unui cvartet de coarde care va interpreta compoziția "Crisantemi", de Giacomo Puccini, aleasă pentru melancolia și tristețea sa, asemănătoare unui recviem.

Reprezentanții Operei Liceu din Barcelona speră că show-ul de luni seară va reafirma valoarea artei, muzicii și a naturii și va putea să devină un fel de "hartă" care să ajute omenirea să revină la activitățile obișnuite după pandemia de COVID-19.

Spania a fost una dintre țările cel mai grav afectate de noul coronavirus, raportând până luni 246.272 de cazuri de COVID-19 și 28.323 de decese asociate acestei maladii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău