Coronavirus: Japonia, în alertă maximă după un număr record de cazuri

  • 19 Noiembrie 2020 09:45
Coronavirus: Japonia, în alertă maximă după un număr record de cazuri

Japonia este în alertă maximă după ce a înregistrat un număr record de infectări zilnice cu coronavirus, a declarat joi premierul Yoshihide Suga, fără a prevedea totuși noi restricții pentru moment, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate miercuri în țară, dintre care aproape 500 la Tokyo, două noi recorduri, conform datelor oficiale.

Deși relativ mai mici comparativ cu alte țări, aceste cifre arată o recrudescență puternică a pandemiei în arhipelagul nipon, unde testele nu sunt practicate la scară largă.

"Consider că în prezent suntem în situație de alertă maximă", a declarat presei joi dimineață premierul.

"Cer poporului japonez să ia sistematic măsuri, cum ar fi purtarea măștii", a spus Suga, considerând că ar fi de dorit ca oamenii să facă asta chiar și în timpul conversațiilor la restaurant.

Conform postului public de televiziune NHK, liderul japonez a convocat reuniuni cu experți joi și vineri pentru a analiza numărul în creștere de infectări înainte ca guvernul să ia în considerare măsuri suplimentare.

Premierul a declarat că ar susține departamentele care ar face apel la magazine să închidă mai repede și că ar trebui luate în considerare restricții precum limitarea meselor la patru persoane în restaurante.

Capitala Japoniei ar urma să își ridice nivelul de alertă la maxim, însă acest lucru nu implică automat restricții, iar media locale consideră puțin probabil că magazinele vor fi îndemnate să își restrângă programul.

Diversele măsuri adoptate în Japonia de la începutul pandemiei nu au fost niciodată obligatorii, făcând apel la responsabilitatea populației și la presiune socială, inclusiv în timpul stării de urgență din primăvară.

Japonia a crescut numărul de teste pe care le efectuează, dar acesta rămâne relativ scăzut: numai 5.000-6.000 de persoane sunt testate zilnic în capitala cu circa 14 milioane de locuitori.

Începând din ianuarie, Japonia a înregistrat în total 121.000 de cazuri de coronavirus și puțin peste 1.900 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău