Coronavirus: Italia va lansa o aplicație telefonică pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave

  • 17 Aprilie 2020 16:16
Coronavirus: Italia va lansa o aplicație telefonică pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave

Italia a ales o aplicație pentru depistarea contactelor unei persoane bolnave în lupta sa împotriva epidemiei de COVID-19, care va fi folosită în scurt timp în mai multe regiuni test, informează AFP, preluat de Agerpres.

Domenico Arcuri, comisarul guvernului italian pentru criza COVID-19, a semnat joi seară un decret pentru utilizarea aplicației 'Immuni' creată de compania Bending Spoons din Milano, a precizat guvernul pe site-ul său.

Aplicația, creată cu sprijinul unui centru medical, respectă regulile enunțate de Uniunea Europeană, conform site-ului.

Ea se bazează pe tehnologie bluetooth și nu pe geolocalizare. Fiecare persoană poate alege să o descarce sau nu și dispune de controlul datelor sale personale care nu sunt transfareta din telefonul utilizatorului.

Concret, dacă o persoană care folosește aplicația descoperă că este pozitivă cu COVID-19, ea este cea care își trimite datele unui server care analizează istoricul deplasărilor pentru a stabili toate contactele prin bluetooth ale persoanei bolnave și îi avertizează pe cei susceptibili să fi intrat în contact cu ea.

Compania Bending Spoons a cedat gratuit guvernului toate drepturile de utilizare a aplicației, precum și viitoarele actualizări, conform aceleiași surse.

În lupta împotriva epidemiei care a făcut peste 22.000 de morți și a îmbolnăvit oficial aproape 170.000 de persoane, Italia va introduce progresiv teste serologice pentru a detecta persoanele care au dezvoltat o formă de imunitate împotriva noului coronavirus prin prezența de anticorpi.

Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, cea mai afectată din Italia, cu aproape 12.000 de decese, a anunțat astfel lansarea la 21 aprilie a acestor teste serologice în numeroase zone din regiunea sa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău