Coronavirus: Italia a fost anunțată că va primi cu 20% mai puține vaccinuri Moderna în săptămâna care începe la 7 februarie

  • 29 Ianuarie 2021 14:14
Coronavirus: Italia a fost anunțată că va primi cu 20% mai puține vaccinuri Moderna în săptămâna care începe la 7 februarie

Compania americană Moderna va livra Italiei în săptămâna care va începe la 7 februarie cu 20% mai puține vaccinuri decât s-a angajat, a declarat vineri comisarul special italian pentru combaterea epidemiei de COVID-19, Domenico Arcuri, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

'Cu câteva minute în urmă, Moderna ne-a anunțat despre reducerea livrărilor sale de vaccinuri. În săptămâna care va începe la 7 februarie, vor sosi doar 132.000 de doze, cu 20% mai puțin decât era convenit', a spus Arcuri într-o conferință de presă.

Italia, a doua țară din Europa ca număr de decese din cauza pandemiei, după Marea Britanie, se confruntă cu întârzieri și în ce privește livrările de vaccinuri de la Pfizer, companie căreia Roma i-a trimis deja o scrisoare oficială de avertisment.

'Până la momentul actual, ne lipsesc 300.000 de doze de vaccin. Fiecare zi aduce vești mai proaste decât precedenta. Vaccinurile nu sunt băuturi carbogazoase ori snack-uri, ele sunt singurul antidot la noaptea întunecată care durează de un an', a continuat Arcuri.

El a mai spus că deciziile privind livrările sunt luate unilateral și fără preaviz.

Italia a cerut de asemenea Comisiei Europene să ia măsuri împotriva companiei Pfizer, care a anunțat că își reduce temporar volumul livrărilor către Europa pentru a face schimbări care îi vor permite să crească producția de vaccinuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău