Coronavirus: Coreea de Sud anunță un număr record de 950 noi cazuri

  • 12 Decembrie 2020 10:07
Coronavirus: Coreea de Sud anunță un număr record de 950 noi cazuri

Coreea de Sud a anunțat un număr record de 950 noi cazuri de coronavirus sâmbătă, depășind vârful de la sfârșitul lunii februarie de 909, în timp ce președintele a numit al treilea val de COVID-19 în țară o "urgență", relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Dintre cazurile raportate vineri de Agenția de control și prevenire a bolilor, 928 au fost cu transmitere locală și 22 importate, ridicând totalul la 41.736 de infecții cu 578 de decese.

Peste 70% din cazurile cu transmitere internă provin din Seul și zonele învecinate, unde trăiesc aproximativ jumătate din 52 milioane de locuitori ai țării.

"Este într-adevăr o situație de urgență", a declarat președintele Moon Jae-in, ordonând mobilizarea poliției, personalului militar și medicilor din sistemul public în efortul de a reduce
răspândirea în continuare a coronavirusului.

"Ne propunem să extindem (...) metodele de testare a coronavirusului (...), ca măsuri preventive pentru depistarea persoanelor infectate și blocarea răspândirii", a adăugat Moon într-o postare pe Facebook.

Probabil că Coreea de Sud va înregistra o nouă creștere a numărului de cazuri
odată cu creșterea semnificativă a testelor, a notat el.

Al treilea val vine în ciuda regulilor de distanțare socială mai dure intrate în vigoare marți, inclusiv închideri fără precedent a restaurantelor și majorității altor afaceri. Țara a raportat aproximativ 600 de cazuri pe zi în această săptămână.

Creșterea a fost o lovitură pentru sistemul lăudat de luptă împotriva pandemiei al Coreii de Sud, care a folosit testarea invazivă și carantina pentru a estompa valurile anterioare fără lockdown-uri, menținând infecțiile zilnice sub 50 pentru o mare parte a verii.

Numind acest val o criză, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat vineri că va trimite aproximativ 800 de militari, poliție și angajați guvernamentali în fiecare district din metropola Seul pentru a ajuta la depistarea potențialilor pacienți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău