Coronavirus: Comisarul european pentru sănătate cere restricții pentru populație în țările UE

  • 30 Octombrie 2020 14:19
Coronavirus: Comisarul european pentru sănătate cere restricții pentru populație în țările UE

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a cerut vineri țărilor membre ale Uniunii Europene să impună restricții populației, pentru a combate răspândirea coronavirusului pe continent, transmite Reuters. 'Trebuie să trecem prin asta, acolo unde este necesar, cu restricții privind viața de zi cu zi, pentru a rupe lanțul transmiterii', a spus ea într-o videoconferință cu miniștrii sănătății din țările UE.

Franța și Germania, cele mai mari țări din Uniune, au anunțat săptămâna aceasta noi interdicții de circulație, în timp ce numărul total de cazuri de infectare pe continent, de la începutul epidemiei, a depășit 10 milioane, iar spitalele și unitățile de terapie intensivă sunt pe cale să se umple din nou cu pacienți cu COVID-19. În mai multe state europene, autoritățile au închis restaurantele și barurile și au interzis evenimentele sportive și culturale.


Kyriakides a recunoscut că unele din măsurile necesare sunt 'dureroase' și că mulți cetățeni europeni sunt acum mai refractari la respectarea noilor restricții, după carantinele extinse din primăvară, când primul val al epidemiei atinsese maximum.

Reprezentanta Comisiei Europene a afirmat că statele din UE trebuie de asemenea să intensifice testarea, să amelioreze posibilitățile de urmărire a contactelor și să extindă capacitatea sistemelor sanitare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău