Coronavirus: China înregistrează 19 cazuri noi, dintre care șapte la Beijing

  • 30 Iunie 2020 10:40
Coronavirus: China înregistrează 19 cazuri noi, dintre care șapte la Beijing

Comisia Națională de Sănătate din China a informat că numărul noilor cazuri de SARS-CoV-2 detectate luni a fost de 19, dintre care șapte au fost diagnosticate la Beijing, unde, în ultimele săptămâni, a fost semnalat un nou focar de coronavirus, relatează marți EFE, preluat de Agerpres.

Nu doar la Beijing s-au înregistrat cazuri de transmitere locală, având în vedere că și în orașul Shanghai a fost raportat un caz intern.

Autoritățile sanitare au contabilizat și 11 noi cazuri provenite din exterior, așa-numitele cazuri "importate", care s-au înregistrat la Guangzhou (4), Shanghai (3), Sichuán (3) și Gansu (1).

Cele 19 cazuri noi din China reprezintă o creștere ușoară față de cele 12 cazuri înregistrate duminică și de cele 17 raportate sâmbătă.

De asemenea, până luni la miezul nopții, au fost externați alți nouă pacienți, iar un altul a părăsit secția de terapie intensivă, astfel încât numărul total al bolnavilor de COVID-19 este în prezent de 428, dintre care șapte se află încă în stare gravă.

Comisia Națională de Sănătate nu a anunțat niciun nou deces de coronavirus, iar cifra totală a morților se menține astfel la 4.634 și cea a persoanelor contagiate la 83.531 de la izbucnirea pandemiei, dintre care 78.469 au învins boala. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău