Coronavirus: Casa Albă blochează audierea lui Anthony Fauci în Congresul SUA pe tema COVID-19

  • 02 Mai 2020 13:08
Coronavirus: Casa Albă blochează audierea lui Anthony Fauci în Congresul SUA pe tema COVID-19

Casa Albă a blocat audierea în Congresul SUA a doctorului Anthony Fauci, epidemiolog și consilier al președintelui american Donald Trump, pe tema răspunsului administrației SUA la pandemia cu noul coronavirus, a relatat vineri postul de știri NBC, citat de dpa și de Reuters, preluat de Agerpres.

Fauci, șeful Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, urma să apară în fața unei subcomisii a Camerei Reprezentanților în data de 6 mai. NBC a relatat că Judd Deere, adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, a declarat vineri că ar fi contraproductiv ca oameni implicați în eforturile de combatere a noului coronavirus să se prezinte în Congres pentru audieri.

"Suntem angajați să conlucrăm cu Congresul pentru a depune mărturie la momentul oportun", a afirmat Deere.

Într-o declarație comună drept reacție la aflarea veștii că Fauci nu va depune mărturie, două dintre membrele subcomisiei din Camera Reprezentanților, Nita Lowey și Rosa DeLauro, au afirmat că poporul american "merită să știe clar care este calea de urmat" pentru a face față pandemiei.

În aceeași declarație se mai preciza faptul că audierile vor avea loc săptămâna viitoare, cu o mărturie a predecesorului lui Fauci, Tom Frieden, care a fost director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase în timpul administrației predecesorului lui Trump, democratul Barack Obama. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău