Coronavirus: Austria mobilizează rezerviștii pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

  • 23 Martie 2020 18:34
Coronavirus: Austria mobilizează rezerviștii pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Austria își mobilizează rezerviștii în eforturile de limitare a epidemiei COVID-19, fiind prima dată când autoritățile de la Viena adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Rezerviștii vor ajuta la furnizarea alimentelor și la operațiunile poliției și vor asigura sprijin medical, a declarat ministrul apărării austriac Klaudia Tanner.

Spre deosebire de Germania și Franța, în Austria serviciul militar este încă obligatoriu. După împlinirea vârstei de 18 ani, bărbații trebuie să efectueze șase luni de serviciu militar sau nouă luni de serviciu civil.

Aproximativ 3.000 de soldați - 10% dintre rezerviști - vor prelua pentru trei luni sarcini efectuate în prezent de militari al căror serviciu obligatoriu se încheie în luna mai.

Până în prezent, Austria a raportat aproximativ 4.000 de cazuri de COVID-19 și 21 de decese cauzate de această epidemie.

Miercuri seara, întregul land austriac Tirol și cei circa 750.000 de locuitori ai săi au fost plasați în carantină, izolați de restul țării din cauza propagării rapide a noului tip de coronavirus în această regiune alpină. Tirolul este principalul focar al bolii în Austria.

Austria a extins vineri la frontierele sale cu Ungaria și Slovenia măsurile de control introduse deja la granițele cu Germania, Italia, Elveția și Liechtenstein. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău