Coronavirus: Austria continuă relaxarea treptată a măsurilor de izolare și redeschide unele muzee

  • 17 Aprilie 2020 17:42
Coronavirus: Austria continuă relaxarea treptată a măsurilor de izolare și redeschide unele muzee

Austria va redeschide de la jumătatea lunii mai spațiile culturale, inclusiv unele muzee, în cadrul relaxării graduale a măsurilor de izolare permisă de guvern după ce epidemia de coronavirus pare să fie sub control în această țară, informează vineri Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit executivului condus de Sebastian Kurz, întrucât rata zilnică a noilor infecții de coronavirus confirmate a coborât sub 1% este posibilă o redeschidere parțială a economiei, cu precizarea că se vor face ajustări dacă numărul infecțiilor va crește din nou.

''Da la jumătatea lunii mai vor fi posibile reprezentațiile în domeniul artistic și cultural, desigur și muzeele se vor redeschide'', a declarat la o conferință de presă vicecancelarul Werner Kogler, adăugând că încă nu a fost stabilită data, dar evenimentele la care se adună multă lume, precum festivalurile muzicale, rămân suspendate până pe 31 august, probabil chiar și după această dată în cazul teatrelor.

La rândul său, ministrul culturii și artei, Ulrike Lunacek, a precizat că muzeele federale de stat, inclusiv muzeul Belvedere din Viena, au decis să nu se redeschidă publicului mai devreme de sfârșitul lunii iunie. Vor fi în schimb redeschise de asemenea bibliotecile și librăriile, a adăugat el.

Săptămâna aceasta au fost redeschise în Austria magazinele mici, celelalte magazine urmând să-și reia activitatea la începutul lui mai și restaurantele la jumătatea acestei luni. Dar este obligatorie masca în supermarketuri, călătoriile interne și internaționale rămân restricționate, iar orice adunare publică rămâne interzisă, inclusiv evenimentele sportive și culturale.

Deși a înregistrat un număr relativ mare de cazuri de COVID-19, 14.540 până în prezent și 410 decese, Austria a reușit să pună epidemia sub control, înregistrând în ultima săptămână numai în jur de o sută de noi cazuri de infectare pe zi.

Autoritățile austriece sunt însă criticate pentru reacția tardivă după confirmarea primelor cazuri de COVID-19 în stațiunea montană Ischgl, frecventată de turiști europeni și unde la începutul lunii martie s-a format un focar ce a infectat și numeroși turiști străini care au răspândit mai departe noul coronavirus în țările lor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău