Coronavirus: Aproape 6% din populația Angliei e posibil să fi avut COVID-19, susțin cercetătorii

  • 13 August 2020 13:42
Coronavirus: Aproape 6% din populația Angliei e posibil să fi avut COVID-19, susțin cercetătorii

Aproape 6% din populația Angliei e posibil să fi avut COVID-19 în perioada de vârf a pandemiei, au afirmat joi cercetătorii care studiază prevalența infecțiilor, cu câteva milioane mai mulți decât cei testați pozitiv pentru această boală, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Un număr total de 313.798 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie, 270.971 dintre acestea în Anglia, echivalentul a doar 0,5% din populația regatului.

Cu toate acestea, un studiu care a testat peste 100.000 de indivizi pe teritoriul Angliei în scopul detectării prezenței anticorpilor la coronavirus a demonstrat că aproape 6% dintre aceștia au avut virusul, ceea ce sugerează că 3,4 milioane de persoane contractaseră noul coronavirus până la sfârșitul lui iunie.

Rezultatele sunt în concordanță cu alte studii, cum ar fi cele conduse de Biroul Național de Statistică, din care reies niveluri mai ridicate de COVID-19 în comunitate în timpul pandemiei decât cele sugerate de statisticile zilnice în urma testelor.

Personalul sanitar și de îngrijire prezintă cea mai mare probabilitate de infectare anterioară. Prevalența infecțiilor pare să fie la cel mai ridicat nivel în Londra, unde 13% dintre rezidenți dețin anticorpi, în timp ce grupurile etnice minoritare au o probabilitate de două până la trei ori mai mare de a fi contractat COVID-19 în comparație cu persoanele caucaziene.

Premierul Boris Johnson a anunțat anterior că testele de anticorpi au un potențial revoluționar în combaterea pandemiei. Dar, deși sunt utile în cadrul unor studii la nivel de populație, cercetătorii spun că marja de eroare a acestor teste le face nesigure pentru întrebuințarea la nivel individual.

Cercetătorii au avertizat de asemenea că, deși testele de anticorpi sunt utile pentru realizarea unor astfel de studii pe scară largă, acestea nu reprezintă o garanție pentru o viitoare imunitate.

''Există încă multe necunoscute în ceea ce privește acest nou virus, inclusiv gradul în care prezența anticorpilor oferă protecție împotriva infecțiilor viitoare'', a precizat Graham Cooke, cercetător la Imperial College.

''Utilizarea testelor la nivelul degetului, adecvate pentru testarea pe scară largă, ne-a oferit o perspectivă mai clară în ceea ce privește răspândirea virusului în țară și asupra categoriilor cu cel mai mare risc''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău