Coronavirus: Angela Merkel anunță noi restricții și avertizează că sistemul sanitar german și-ar putea atinge limitele

  • 29 Octombrie 2020 08:03

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricții antiepidemice, care includ închiderea barurilor și restaurantelor și sistarea activităților culturale și sportive în spații închise, pentru a încerca să oprească creșterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce amenință să copleșească spitalele, și pentru a menține pe cât posibil deschise magazinele și școlile, potrivit agențiilor Reuters, DPA și EFE, preluat de Agerpres.

 

''Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acționăm acum'', a spus șefa guvernului de la Berlin, avertizând că situația este ''foarte serioasă'' și că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

''Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face față acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităților sale în câteva săptămâni'', a mai atenționat Merkel.

Noile restricții, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness și bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populația este îndemnată să evite călătoriile neesențiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe - nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesențiale și școlile - este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice și să permită menținerea școlilor și grădinițelor deschise.

Cancelarul a anunțat de asemenea un nou program de ajutor de urgență, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricțiile antiepidemice.

În ultimele 24 de ore Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 și 85 de decese, menținând în continuare rata infectărilor și a deceselor sub cea a multora dintre țările vecine.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer fragmentat
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Tue
24
Wed
25
Thu
25
Fri
26
Sat
26

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău