Coronavirus: A doua zi cu zero cazuri locale în China

  • 20 Martie 2020 08:20
Coronavirus: A doua zi cu zero cazuri locale în China

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record, notează AFP, preluat de Agerpres.

Îngrădirea pandemiei în țara asiatică, unde virsul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranță multor țări care în prezent depun eforturi pentru a opri răspândirea COVID-19.

Numărul noilor morți în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunțate vineri de Ministerul Sănătății, cel mai scăzut de la primele bilanțuri din ianuarie.

Simbol al basculării epicentrului crizei din Asia în Europa: totalul deceselor din Italia (3.405) l-a depășit joi pe cel înregistrat în China, stabilit la 3.248 de morți.

De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în țara asiatică, dar în prezent mai sunt aproximativ 7.000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârșitul lui 2019.

Pentru a opri răspândirea bolii, autoritățile au izolat orașul și provincia învecinată Hubei, peste 50 de milioane de locuitori. Restricțiile sunt ridicate treptat.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariția unui al doilea val epidemic pe teritoriul național odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate.

Ministerul Sănătății a anunțat vineri un record de 39 de cazuri importate, față de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.

În fața acestui risc, mai multe orașe și provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă țară, urmate de o carantină obligatorie de 14 zile în locuri special amenajate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău