Coreea de Nord promite un răspuns militar "susținut, ferm și zdrobitor" la exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud

  • 07 Noiembrie 2022 09:05
Coreea de Nord promite un răspuns militar

Coreea de Nord promite un răspuns militar "susținut, ferm și zdrobitor" la exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud, a informat agenția de presă de stat nord-coreeană, citată de AFP.

Noul avertisment survine după un număr record de lansări de rachete nord-coreene în ultimele zile ca răspuns la exercițiile ”Furtună Vigilentă”, cele mai ample manevre aeriene comune efectuate vreodată de Seul și Washington.

Într-un comunicat, statul-major general al armatei populare coreene a afirmat că aceasta din urmă "va continua să răspundă tuturor exercițiilor de război anti-RPDC ale inamicului cu măsuri militare practice susținute, hotărâte și zdrobitoare".

Recentele teste cu rachete balistice ale Coreei de Nord constitue un "răspuns clar" la exercițiile comune SUA-Coreea de Sud, se mai arată în comunicat.

Sute de avioane de război americane și sud-coreene - inclusiv puternicele bombardiere grele B-1B - au luat parte la exercițiiLE, desfășurate în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău